Als leerkracht, intern begeleider of schoolleider ben je heel belangrijk voor de kinderen. Je ziet ze bijna elke dag. Juist jij bent iemand die kan opmerken dat het thuis niet goed gaat. Daarmee kun je echt het verschil maken voor een kind en de ouders. Hoe ga je hier zorgvuldig mee om? Waar kun je op letten en wat kun je doen? Bekijk ons uitgebreide aanbod voor het primair onderwijs.

Hoe helpt Augeo het primair onderwijs?

Hoe meer kennis je hebt over kindermishandeling en huiselijk geweld hoe beter je signalen herkent en weet wat je kan doen voor een kind. Voor het primair onderwijs hebben we diverse online cursussen op maat over werken met een meldcode, die vormen de basis. Maar ook bijvoorbeeld de cursussen ‘Steun bieden in de klas’, ‘Stress-sensitief communiceren’ en praktische online gespreksoefeningen. Daarnaast organiseren we allerlei initiatieven die gericht zijn op veerkrachtbevordering bij kinderen: bijvoorbeeld lessen in 'Levenskunde', Expeditie Veerkracht en Zomerkansen.

Je kunt kiezen op welke manier jij, of beter nog het hele team, je kennis wil bevorderen over dit thema en zo écht het verschil kan maken voor een kind.

Vasthouden én toepassen van de kennis

Om leerkrachten, pedagogisch professionals en directeuren echt te kunnen helpen bij hun steun aan kwetsbare kinderen, is er meer nodig dan online scholing. Je moet je kennis bijhouden en toepassen, anders zakt het weg. Gelukkig kan dat op efficiënte en leuke manieren! Zo is er bijvoorbeeld de app waarbij je iedere dag een tip, weetje, video of vraag krijgt waarmee je het onderwerp top-of-mind houdt. Het gratis online Augeo Magazine biedt achtergrondverhalen en inspirerende interviews en er is bijvoorbeeld de onderwijsspecial ‘Veilig – Kraak de Meldcode’.

Dit kan jou of je school ook verder helpen

Augeo werkt nauw samen met brancheorganisaties voor het onderwijs, denkt mee over het handelingskader voor scholen over omgaan met de meldcode, en initieert allerlei projecten. Een voorbeeld daarvan is Handle with Care. Handle with Care is een samenwerking tussen Veilig Thuis, scholen en leerplicht. Met behulp van deze samenwerking is er, na een ingrijpend incident, binnen 24 uur steun op school voor het kind. Simpel, snel en in een vertrouwde omgeving. Twee andere voorbeelden zijn de campagnes Kind Centraal en Expeditie Veerkracht, bedoeld om écht te luisteren naar kinderen en hen veerkrachtiger te maken. Om goed te weten waar jij als professional in het primair onderwijs behoefte aan hebt, zorgen we dat we zelf ook goed op de hoogte blijven. Zo deden we bijvoorbeeld onderzoek naar de impact van de coronacrisis op gezinnen waar huiselijk geweld speelt.

Een lidmaatschap of een losse cursus?

Bestaat jouw organisatie uit 20 of meer medewerkers? Kies dan voor een lidmaatschap. De prijs hangt af van het maximum aantal gebruikers en de duur. Tevens krijg je toegang tot meerdere cursussen en extra oefeningen. Eventueel kan het lidmaatschap (in overleg) op maat gemaakt worden. Wil je minder dan 20 medewerkers scholen, of is het voor jezelf? Kies dan een losse cursus uit onze catalogus.

Wat vinden leerkrachten van onze scholing?

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt, of heb je nog een vraag? Laat het hier weten, dan nemen we contact met je op.